Strenging av racket

Investerer du i en god racket, bør du samtidig investere i en gode strenger. Racketprodusentene leverer ikke sine toppracketer med høykvalitetsstrenger, dette da strenger av høy kvalitet må være “ferske”. Strengene mister mye av spenningen fra de produseres, via frakt og lagring til du har den i hendene klar for spill. Har du en racket liggende nedstøvet i boden, vil det samme gjelde også der. Vi tør å påstå at en godt strenget racket etter dine preferanser vil ha en enorm positiv effekt på spillet ditt!

For å få det beste ut av racketen din må du gjøre litt mer enn bare å velge de “beste” strengene. Valget spenningen i strengene er omtrent like viktig som valg av rackettype. Som en generell regel kan en si at at dess høyere spenning, dess mindre kraft og desto mer kontroll. Med en lavere spenning i strengene får du mer kraft, og men gir avkall på kontroll og trygghet. Her gjelder det å kjenne sin spillestil, og å prøve forskjellige varianter til man finner sin perfekte streng og spenning. Sammenhengen mellom kraft, kontroll, holdbarhet, feeling og komfort er forsøkt oppsummert i tabellen under, og vi i trenerteamet hjelper deg selvsagt med dette!

Tabell lånt fra sqf.no

Utvalget av strenger er enormt. Det tilbys strenger av ulike typer materialer og med ulike egenskaper. Om du virkelig vil sett deg inn i faget kan du lese deg opp her.

For å øke holdbarheten på strengene bør du ikke utsette racketen for ekstrem varme, kulde eller fuktighet. Derfor bør du alltid ha racketen i trekket/baggen og innendørs i romtemperatur. Ikke i utebod, garasje eller bagasjerom. Generelt bør man strenge om etter 2 til 3 måneder om man spiller regelmessig.

Vi i LLTK tilbyr ulike kvalitetsstrenger fra Head, og strenger etter dine preferanser. Vi strenger selvsagt også med dine egne strenger om du ønsker det. Ta kontakt med hovedtrener Arantxa Andrady på trener@lltk.no for å gjøre en avtale. Beregn gjerne 3-5 virkedager fra innlevering til du kan hente din nystrengede racket hos oss.

Priser: Arbeid og strenger fra Head: 350,-. Arbeid og egne strenger: 300,-.